icon_turquoise
icon_turquoise

Babymassage

Hoe jonger je kennismaakt met massage hoe “gewoner” het is om gemasseerd te worden en hoe langer je er profijt van kunt hebben. Massage helpt ieder mens van klein tot groot spanningen los te laten en te ontspannen. Voor de verzorger die masseert is het een moment om zelf ook zoveel mogelijk te ontspannen en tijd en aandacht te hebben voor je baby en zo de verbinding te versterken. Prachtig!

Duur: 4 x anderhalf uur
Tarief: € 100,-
Tijdstip: gezamenlijk te bepalen, 2-4 verzorgers 

Wat is een babymassage?

Naast voeding en rust is aanraking één van de belangrijkste levensbehoeften.

Babymassage is het aandachtig aanraken van je baby. Dit kan op de huid maar ook op de kleertjes of net boven het lichaampje als de baby de directe aanraking niet prettig vindt. De druk van de aanraking varieert. Je kunt een korte massage geven (bv. alleen het buikje en voetjes bij darmkrampjes) of een uitgebreide afhankelijk van het moment, de tijd die je hebt en de behoefte van je baby.

Babymassage is al eeuwenoud en is in veel culturen een belangrijke traditie. De Indiase shantala-massage is in het westen inmiddels al zeer bekend. (Shantala is de naam van een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta). In deze cursus leer je vanuit een holistische visie masseren, dat wil zeggen lichaam en geest zijn één geheel. Dit betekent dat we massagetechnieken combineren vanuit de shantala, ayurvedische en de westerse tradities en dat je niet volgens een vast schema masseert maar je intuïtie volgt.

Baby-yoga bestaat uit aanraken én bewegen. Door de bewegingen wordt het kindje nog meer gestimuleerd zich bewust te worden van zijn/haar lichaampje, te ontspannen en zich te ontwikkelen. Het is erg leuk om yoga-oefeningen te combineren met liedjes. Dit bevordert het plezier en de verbinding.

De effecten van de babymassage en –yoga zijn voor je baby met name ontspanning en spanning loslaten, betere doorbloeding, spieren worden sterker en de gewrichten soepeler, verbetering van het immuunsysteem, de slaap en de spijsvertering. Tevens wordt de verbinding tussen baby en verzorger bevorderd waardoor het gevoel van veiligheid/geborgenheid ook sterker wordt bij je baby. Uit onderzoek blijkt dat te vroeg geboren baby’s die 3 maal daags een massage van 15 minuten kregen alerter zijn, dieper slapen en sneller in gewicht toenamen en zij maakten meer contact met hun verzorgers in vergelijking tot de te vroeg geborenen die niet gemasseerd werden.
logo-round_darkblue
Wil jij ook graag Ontspannen bij MoMo? Maak dan een afspraak of neem vrijblijvend contact op.